Inför besöket

Planera er tid i god tid inför besöket. Att stressa till salongen är en mindre bra start för hunden.

Hunden ska vara väl rastad inför besöket. En nödig hund har svårt att vara avslappnad och vara still.

Om din hund är känslig i mage eller har foderallergi, ta gärna med eget godis.

Jag kan ha svårt att ta emot er tidigare än er bokade tid, är ni tidiga ta gärna en promenad i den vackra omgivningen här i Svaneholm.

Jag utreder ytterst lite tovor, ibland bara på svans och öron. Vill ni ha en specifik frisyr och längd måste hunden vara helt tovfri. Kan ni dra igenom en tätare kam från hud ut i längderna utan att fastna är det tovfritt. Desto mer pälsen är vårdad inför besöket ju större förutsättningar har jag att göra önskad fin frisyr.

Då jag ofta har ett pressat tidsschema ber jag er att respektera lämning och hämt tiderna. På plats får ni en ungefärlig tid då er hund är klar. Vänta utanför och vänta på mitt samtal att hunden är klar. Är alla dagishundar på plats har jag inget extra rum eller box där jag kan sätta hundar på vänt, därför är det så viktigt att hunden hämtas på angiven tid.

Har din hund specifika behov eller problem med viss hantering är det viktigt att informera mig vid lämning. Även om hunden nyligen har varit sjuk eller varit hos veterinär.

Vanliga frågor

Vad kostar det?

Se hundtrimmets priser HÄR.
I snitt tar ett besök 1,5-2 timmar. En liten hund kan ta 2 timmar då hunden kanske inte är van att går till frisör och är väldigt orolig medan en stor hund som är van att gå på salong kan ta 1,5 timme. Ju mer välvårdad pälsen är, dvs inga tovor och ju mer van hunden är med hantering så går det snabbare.
Tiden börjar på er avtalad tid och stannar när ni hämtar. Är ni sena med lämning eller hämtning gäller även timpriset.

Får man vara med?

Många frågar om de behöver vara med under besöket. Vid väldigt unga valpar får matte eller husse vara med som stöd första gången.
Är hunden äldre vill jag för det mesta jobba själv med hunden. Det är för att jag ska kunna bygga upp en relation med hunden och för det mesta är de mer avslappnade när vi är själva. De känner att jag är trygg i min roll och vi kan fokusera på varandra.

Ingår kloklipp?

Kloklippning kostar inget extra. Däremot klipper jag endast klor på hundar som är bekväma med kloklipp.

Många hundar har rädslor kring kloklipp vilket jag i största mån vill undvika. Eftersom hunden är hos mig ca 2 timmar och blir hanterad vill jag minimera så mycket stress och obehag som möjligt.

Jag behöver hålla i tassar, borsta på ben och tassar, klippa med maskin och sax på ben och tassar. Bara detta kan vara nog så problematiskt.

Men om hunden vet att här kommer ingen klippa mina klor kommer vi kunna bygga upp ett större förtroende och hunden kommer tillslut bli mer avslappnad och själva hanteringen kring ben och tassar kommer bli bättre och ta minde tid. Då är det bättre att gå till någon annan och få hjälp med kloklipp, djurbutiker, veterinär eller någon vän.

Detta är det största hanteringsproblemet och det är upp till dig som ägare att träna din hund att känna sig bekväm med detta. Vet man inte hur man ska träna, ta hjälp av hundtränare som kan vägleda er.

Tänk även på att ju mer fasthållen och mot sin vilja hunden utsätts för desto mer jobb och tid kommer träningen krävas. Välj noggrant ut vem som klipper din hunds klor.

Vad gäller om jag behöver avboka?

Avbokning sker senast 24 timmar innan avtalad tid. Sker avbokning senare än 24 tim debiteras fullt pris.

Ett uteblivet besök innebär förlorad inkomst för mig. Ju tidigare jag får en avbokning desto större chans har jag att hitta en kund som kan ta er plats. 

Om jag blir sjuk och behöver avboka en tid, kan jag inte garantera att ni får en ny tid snarast. Allt beror på hur fullbokad jag är.

När är det läge att avboka?

Har din hund nyligen varit sjuk?

Besök hos veterinär och allmänpåverkad kan var tufft för hunden. En längre tids återhämtning är viktigt. Har du tid hos hundfrisör inom en månad så rekommenderar jag att avboka och boka en ny tid längre fram.

Har din hund varit med om ett trauma nyligen som påverkat din hund? Ge din hund lite extra tid för återhämtning!

Även fast ett salongsbesök kan tyckas vara simpelt kan din hund associera vissa ljud eller någon typ av hantering med något obehagligt den nyss varit med om. Detta kan ställa till med rädsla som sedan kan följa med till nästa besök

· Besök hos veterinär där hunden visat uppenbar rädsla & obehag
· Dålig i magen (oavsett om det är smittsamt eller ej)
· Minsta tecken på Kennelhosta (även vaccinerade hundar kan få kennelhosta)
· Ett trauma = obehaglig upplevelse. Ex: attackerad av annan hund, bortlämnad hastigt, nytt hem, rädsla vid högt ljud, inlagd hos veterinär.
· Löp eller skendräktig OM tiken inte är sig själv eller känner obehag vid hantering.
· När inte hunden är riktigt sig själv, låg, drar sig undan, minska aptit

Vet ni med er att er hund har en tid hos veterinären för en operation eller undersökning som ni vet att er hund kommer att tycka är obehagligt. Boka in en tid INNAN hos frisören. Efter en operation kanske inte dusch/bad är möjligt och pälsvård får komma i andra hand för att låta hunden vila och återhämta sig. Då är det väldigt bra om pälsen är fixad och tovfri.

Tar du emot alla raser?

Jag tar emot de flesta raser som klipps. Endast vardagsklippningar, inga utställningsklippningar.
Jag tar även emot mindre trimhundar, dvs man plockar mogen päls för hand, t.ex Jack Russel och tax.

Skall hunden badas innan besöket?

Nej, jag badar alltid innan jag klipper. Smutsen måste bort grundligt innan man klipper. Det sliter enormt på saxar och skär att klippa i en smutsig päls eller päls som inte är rengjord på rätt sätt. Efter bad fönas pälsen ordentligt, då får man ut små tovor och får en överblick hur huden mår. Bad och fön utgör mer än hälften av tiden, det är grunden till fint och hållbart resultat.

Plockar du hår i öronen?

Nej det gör jag inte. Om det är nödvändigt då hunden har mycket päls i öronen måste de underhållas kontinuerligt hemma. Plocka lite då och då. Förr var man väldigt noga med att plocka helt rent i öronen sedan började man se ett samband med plockade öron och problem med öron. Även uppfödare av de raser som behöver underhållas på päls i hörselgångarna ger restriktiva råd. Jag visar er gärna hur man gör och vad man kan använda för att underlätta för hunden.

 

Tar du bort tandsten?

Både ja och nej! Har hunden väldigt mycket tandsten med svullet och inflammerat tandkött, så rekommenderar jag alltid veterinär. Är du osäker får du gärna skicka en bra belyst bild där så mycket av hundens tandrad syns.

Hundsalong Hundtrim Hundfrisör Borås Viskafors
Hundsalong Hundtrim Hundfrisör Borås Viskafors

Hitta hit

Bäckvägen 18

51560 Svaneholm

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.